Sony Ericsson G705

Sony Ericsson üst segmentten kayan kapak modeli G705'i duyurdu. Geniş 2.4" QVGA ekranlı telefonda GPS alıcı ve Wi-Fi kablosuz bağlantı kabiliyeti var. A-GPS (assisted gps) özelliğini desteklendiği telefon DLNA sertifikalı.

Sony Ericsson G705'in daha önce internete sızan fotoğraflarını bu konuda

Farklı cihazlar arasında uyumlu kablosuz medya paylaşım protokolü DLNA, Wi-Fi üzerinde

 çalışıyor. Nokia N96 da aynı desteğe sahip



02-_g705_back_majestic_black-jpg

Web odaklı bir telefon olarak G705, çift bant GSM şebeke desteği sunuyor. Bunun yanında UMTS 2100 Mhz HSDPA ile yüksek hızda sörf yapmak mümkün. Dahili accelerometer ile telefonun ekranı otomatik dönebiliyor. Özellikle web gezintisi ve fotoğraf galerisinde çok işe yarayabilecek bir özellik.

Telefonun dahili GPS özelliği Google Maps ile birlikte çalışıyor. Bunun yanında resimler için coğrafi etiketleme (image geotagging) yapılabiliyor. 3 megapiksel kamera Led flaşlı ancak otomatik odaklama yapamıyor. Kamerayla çekilen videolar doğrudan YouTube'a gönderilebiliyor. Diğer yandan YouTube video indirme hizmeti de sağlanıyor. Gelecek Sony Ericsson modellerinde YouTube servisini görmeye hazır olalım.

3812

01-_g705_back_majestic_black-jpg 02-_g705_back_majestic_black-jpg 03-_g705_back_majestic_black-jpg 04-_g705_back_majestic_black-jpg 05-_g705_leftside_silky_gold-jpg

RDS özellikli FM radyo, stereo Bluetooth, Microsoft Exchange ActiveSync desteği ve 120MB yerleşik hafızayı artıracak kutu içeriğinden çıkacak 1GB M2 kartı diğer detaylardan. Bu duyuruyla Sony Ericsson ilk defa UMA destekli bir model çıkardı. Sony Ericsson G705u olacak bu özel model Fransız GSM Operatörü Orange için çıkacak.

Akıllı telefondaki UMA teknolojisi (Unlicensed Mobile Access), eğer kapsama alanında Wi-Fi Spot varsa sizi uyarmadan otomatik geçiş sağlayabiliyor. Hatta bunu, siz telefonda GSM şebekesi üzerinden görüşme yapıyor olsanız bile gerçekleştirebiliyor (operatörün desteklemesi gerekiyor). UMA'nın VoIP sistemlerden farkı operatör servisine bağlı kalması. Yani Wi-Fi üzerinden, operatöre ücret ödemeye devam ederek 2G servisine bağlantı kurularak görüşme gerçekleştiriliyor. Ancak UMA destekli ürünler VoIP cihazmış gibi internet üzerinden ücretsiz görüşmeler yapmak için de kullanılabilir. Tabi ki üretici bu özelliği kapamadıysa.

Sony Ericsson G705 iki farkı renk seçeneğinde önümüzdeki aylarda satışa çıkacak.

Sony Ericsson G705 slides in - GPS, Wi-Fi and YouTube video uploads

KategoriCep Telefonu Bölümüne
KullanıcıEditör Ekibi tarafından
Eklenme Tarihi2008-09-09 11:49:04 tarihinde eklendi

Donanım
Cep Telefonu

İnternet

Oyun
Popüler

Gezgin

Linux
Microsoft

Mobil

Lady
Otomobil

Yazılım

Konsol
Basın Bülteni

Duyurular


Diğer Gelişmeler: