ADSL İçin Telefon Abonesi Olup Sabit Ücret Ödemek Şart Değil

ADSL İçin Telefon Abonesi Olup Sabit Ücret Ödemek Şart Değil

14:26 | 16-05-2007
teknomag.com - Türk Telekom'un altyapısı telefon hizmeti istenmediği durumda sadece ADSL (internet) hizmeti sunabilecek durumda. Tüketicinin sadece ADSL talebi durumunda, kullanmayacağı ve her ay 12YTL civarında sabit ücret ödemek zorunda kalacağı telefon servisine abone olmamayı seçebilmeli.

İşte bu nedenlerle Kocaeli'den Yunus Abdullahoğlu, ADSL abonesi olduğunda beraberinde tahsis edilen telefon hattını kullanmadığından iptal ettirmek istedi. Verdiği dilekçeden olumsuz cevap alınca Kocaeli Hakem Heyeti'ne başvurdu. Yapılan inceleme sonunda 12 Mart'ta çıkan karar şu şekilde oldu:

"Bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom'un altyapısının sabit telefon olmadan da ADSL kullanımına müsait olduğu görülmüştür. Bu yüzden 4077 sayılı kanunun 5'inci maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı başka bir mal veya hizmetin satın almasına bağlanmayacağından tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekomu'un hattı iptal etmesine karar vermiştir."

Bunun üzerine 4 Mayıs'ta tekrar bir dilekçe ile Telekom'a başvuru yapan kullanıcı 11 gün geçmesine rağmen henüz cevap alamadı. Karar olumsuz olursa icra yoluyla takibe başvuracak.

Eğer Türk Telekom bu kararı onaylarsa aynı durumda olan diğer abonelere örnek teşkil edeceğinden, bu durumda olanların telefon hatlarını iptal ettireceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı

Bölüm: İnternet



- Yorumlar:

Yorum Gökhan KURT [ziyaretçi]
17:59 | 17-05-2007 - #811

Yunus Adlı arkadaşı gönülden tebrik etmek isterim. Türkiye'de hala insanlar, ekonomimizin kötü olmasına, zenginle fakir arasındaki gelir farkının çok büyük olmasına rağmen kaz yerine konuluyorlar.

Bu tarz itirazlar ve hak aramalarla en azından kendimize etki eden haksızlıklara karşıkoyabileceğimizi anlamalıyız.


Yorum zeynep [ziyaretçi]
0:19 | 30-05-2007 - #917

tebrik ediyorum arkadaşımızı bu millet adam olmaz diyenlere kapak olsun bı millet adam oluyor galiba :)
ama bunu sade vatandaş yaparken hukuk öğrenimi görmüş milyonlarca vatandaşın evinde adsl bağlı ve bunu yapma gereği niye duymadı o çok tuhaf tabi demek ki okumakla olmuyor düşünmek lazım :)))


Yorum Dogan [ziyaretçi]
16:28 | 19-10-2007 - #2695

Çok yerinde bir davranış ve haklı bir karar ancak, bu kararın uygulanmasını nasıl sağlayabiliriz başarılı olan arkadaşlar versa deneyimlerini aktarabilir mi?


Yorum hakan yılmaz [ziyaretçi]
13:48 | 27-03-2008 - #4999

bu devlet kuruluşu zamanında yapılan saçmalık yarısı özelleştiği halde hataya hatayla devam etmektadir .sabit ücret inşallah kalkarda bunca vatandaş telefon hattını iptal ettirmekten kurtulur.



Siz de yorumlayın
Yazan:
E-Mail: [IP Adresinizle birlikte gizli tutulacaktır]
Mail Listesi: TeknoMag Mail Listesine Dahil Olmak İstiyorsanız Seçin
Yorum:

TeknoMag Captcha