Giugiaro Quaranta Konsept

Giugiaro Quaranta Konsept

12:41 | 01-03-2008
teknomag.com - Italdesign'ın yeni aracı 4-16 Mart'taki Geneva Motor Show 2008'den önce karşınızda. Hibrit motorlu (3.3L V6 + Toyota Hybrid Synergy Drive) Giugiaro Quaranta, 268hp güç üretebiliyor. 0-100km'ye 4 saniyede çıkan konsept aracın tavanı solar panel özelliğinde. Güneş enerjisi elektrik enerjisine çevrilerek araç içindeki elektronik bileşenlerde kullanılıyor. Quaranta Konsept'in maksimum hızı elektronik olarak sınırlandırılmış ve saatte 250km.

01-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta
01-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 02-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 03-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 04-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 05-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 06-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta
07-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 08-_Italdesign_Giugiaro_Quaranta 09-_Bizzarrini_Manta

Quaranta Konsept'in koltuk yerleşimi de tasarımı gibi sıradışı. 1+3 koltuk düzeni olan araçta sürücü ortadaki koltukta oturuyor. Sürücünün hemen arkasında bebek için bir yer ve sağ ile sol arka yanlarında yolcu koltuğu bulunuyor.

"Quaranta" projesi Italdesign Giugiaro'nun otomobil sektöründeki dizayn ve teknolojik çalışmalarının 40. yıl kutmalası adına geliştirilmiş. 1968 Bizzarrini Manta temel alınarak gerçekleştirilen tasarım geçmişin çizgilerinin günümüzün modern hatlarıyla buluşmasıyla ortaya çıkartılmış.

Kaynak

Bölüm: Otomobil



- Yorumlar:

Yorum mine [ziyaretçi]
19:48 | 10-03-2008 - #4717

yha süper bişey olmuş gerçekten bunu yapanın ellerine sağlık öğretmenler bi icat yapın dediinde herkes aman güneş enerjisiyle çalışan araba diolar ama artık öle bişi var:D:D:D::):) YAKINDA UÇANINIDA BEKLİORUZZ:):)=:):):)



Siz de yorumlayın
Yazan:
E-Mail: [IP Adresinizle birlikte gizli tutulacaktır]
Mail Listesi: TeknoMag Mail Listesine Dahil Olmak İstiyorsanız Seçin
Yorum:

TeknoMag Captcha